linkbuilden nog van deze tijd

Linkbuilding, is het nog relevant in deze tijd? Af en toe zijn er mensen die beweren dat linkbuilding volledig achterhaald is en dat je je beter kunt concentreren op SEO en sociale media om je blog vindbaar te maken. Ze vergeten echter dat SEO nog steeds grotendeels afhankelijk is van linkbuilding. Het is tegenwoordig wel belangrijker om linkbuilding op de juiste manier toe te passen.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is eenvoudigweg een verzamelnaam voor “alle mogelijke strategieën om backlinks naar je blog te krijgen.” Een backlink is een link vanaf een andere site (of blog) naar die van jou.

Via (back)links komen bezoekers van andere sites op je blog terecht. Als het goed is, zorgen die backlinks ervoor dat je site ontdekt wordt door mensen die anders nooit tot je publiek zouden behoren.

Het belang van kwalitatieve en relevante backlinks

Google beschouwt een backlink als een “stem” voor je blog. Dus, hoe meer backlinks een blog krijgt, hoe waardevoller het blog is en hoe hoger het in de zoekresultaten kan verschijnen.

1. Relevante links

Je blog heeft weinig baat bij backlinks afkomstig van sites die weinig of niets te maken hebben met jouw blogonderwerp. Zorg ervoor dat je backlinks krijgt van sites die gerelateerd zijn aan jouw niche.

2. Kwalitatieve links

Je wilt backlinks van/naar kwalitatieve sites/content. Vermijd aangekochte links, links van dubieuze directories en geautomatiseerde links. Ga voor links van specialisten, sites met een goede reputatie, en grotere sites dan die van jou.

Het misverstand over backlinks

Backlinks zorgen niet automatisch voor extra bezoekers naar je blog. De grootste winst van kwalitatieve backlinks zit in het feit dat Google je blog sneller opmerkt en het hoger in de zoekresultaten plaatst.

Hoe krijg je backlinks op de juiste manier?

Het beste advies is om te stoppen met het bewust verzamelen van backlinks. Maak in plaats daarvan geweldige content waar anderen graag naar verwijzen. De rest volgt vanzelf.

Promoot je blog en laat backlinks organisch groeien

Zodra je content geschreven is, doe je er alles aan om je blog onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk potentiële lezers. Dit helpt bij het organisch laten groeien van backlinks en het verbeteren van je positie in de zoekresultaten.

De kracht van gastbloggen en samenwerkingen

Een andere effectieve manier om backlinks te verkrijgen is door gastblogs te schrijven op relevante websites en blogs binnen jouw niche. Hiermee bereik je niet alleen een groter publiek, maar krijg je ook waardevolle backlinks van gerenommeerde websites. Zorg ervoor dat je gastblogs informatief, boeiend en van hoge kwaliteit zijn, zodat lezers geïnteresseerd raken in jouw blog en meer willen weten.

Daarnaast kun je samenwerkingen aangaan met andere bloggers en influencers in jouw niche. Werk samen aan gezamenlijke projecten, deel elkaars content of organiseer gezamenlijke evenementen. Dit soort samenwerkingen kunnen leiden tot waardevolle backlinks en een groter bereik voor jouw blog.

Sociale media als hulpmiddel voor linkbuilding

Sociale media kunnen een belangrijke rol spelen bij het verkrijgen van backlinks. Door het delen van je blogartikelen op sociale media vergroot je de kans dat anderen jouw content zullen delen en daarmee linken naar jouw blog. Zorg voor een actieve aanwezigheid op relevante sociale media platformen en stimuleer interactie met je volgers om je bereik te vergroten.

Aandacht voor interne linkbuilding

Naast externe linkbuilding is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan interne linkbuilding. Dit houdt in dat je binnen je eigen blog links plaatst naar andere gerelateerde artikelen op jouw blog. Hierdoor kunnen bezoekers gemakkelijker door je blog navigeren en blijven ze langer op jouw website. Goede interne linkbuilding draagt bij aan een betere gebruikerservaring en kan indirect helpen bij het verkrijgen van externe backlinks.

Linkbuilding in het huidige digitale tijdperk is en blijft belangrijk

Hoewel linkbuilding misschien een verouderde techniek lijkt, blijft het een cruciaal onderdeel van SEO. Door je te richten op het creëren van waardevolle, relevante en kwalitatieve backlinks, zal je blog beter presteren in de zoekresultaten en een groter publiek bereiken. Stop met het actief verzamelen van backlinks en concentreer je op het maken van uitstekende content, het benutten van sociale media, gastbloggen en samenwerkingen om op een organische manier backlinks te verkrijgen. Zo zul je op lange termijn succes behalen met jouw blog in het huidige digitale tijdperk.

5/5 - (12 stemmen)

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *