5 slimme manieren om backlinks te krijgen

Kwalitatieve backlinks zijn een van de beste manieren om de ranking van je site op Google te verbeteren. Voor veel bloggers die worstelen met SEO, is dit een van de moeilijkste dingen om te ontwikkelen. Wat zijn de makkelijke manieren om backlinks te krijgen voor je blog in 2023?

Google verandert voortdurend zijn algoritmes, evenals de do’s en don’ts – bijvoorbeeld hoe het backlinks krijgen via gastbloggen ziet (wat nog steeds niet dood is!).

Daarnaast zijn er de algoritme-aanpassingen die je rankings overhoop halen (ik weet dit maar al te goed!).

Ondanks dit alles zijn er enkele zeer slimme, gratis manieren om dofollow backlinks naar je site te krijgen. Inclusief enkele die minimale inspanning van jouw kant vereisen. Ze werken goed samen met andere strategieën waar je aan moet werken – zoals persoonlijke branding.

In deze post bespreek ik de beste backlinkstrategieën voor nieuwe bloggers en degenen die moeite hebben om hun sites te laten groeien. Je hebt veel aan je hoofd, en deze strategieën zullen je drukke schema’s niet overweldigen!

Ze zullen je helpen om te beginnen met het laten groeien van je Domein Autoriteit (DA) zodat je merksponsoringen kunt krijgen en je blog-monetarisatiestrategieën kunt verbeteren.

Laten we beginnen!

Inhoudsopgave

  1. Voordat we naar backlinkstrategieën kijken… Over DoFollow Links
  2. Top eenvoudige manieren om backlinks te krijgen voor je blog
  3. 1. Schrijf geweldige blogposts die hoog scoren in zoekopdrachten
  4. 2. Werk aan je persoonlijke branding
  5. 3. Een slimme externe linkstrategie die relaties en backlinks opbouwt
  6. 4. Gebroken links: pitch jezelf voor de beste “XYZ”-lijsten
  7. 5. Gastbloggen voor het opbouwen van backlinks
  8. Top vijf manieren om backlinks naar je site te krijgen

Voordat we naar backlinkstrategieën kijken… Over DoFollow Links

Het doel van het focussen op blog backlinkstrategieën is om dofollow-links te krijgen.

Er zijn dofollow-links en nofollow-links. Je wilt idealiter dofollow-links, die verwijzen naar je site. Ze versterken de autoriteit van je site en helpen je om hoger te ranken in zoekmachines.

Nofollow-links zijn links die door de site-eigenaar zijn gemarkeerd met een rel=”nofollow”-attribuut. Dit betekent dat zoekmachines zoals Google de link niet volgen en er geen waarde aan toekennen bij het rangschikken van je site. Toch kunnen nofollow-links nog steeds waardevol zijn voor het verkeer en de zichtbaarheid van je site.

Top eenvoudige manieren om backlinks te krijgen voor je blog

Hier zijn vijf slimme en makkelijke manieren om kwalitatieve backlinks te krijgen voor je blog in 2023:

1. Schrijf geweldige blogposts die hoog scoren in zoekopdrachten

De eerste en meest voor de hand liggende manier om backlinks te krijgen, is door het creëren van waardevolle en informatieve content. Als je blogposts nuttig, boeiend en relevant zijn, zullen andere bloggers en website-eigenaren eerder naar je content linken.

2. Werk aan je persoonlijke branding

Een sterke persoonlijke branding kan je helpen om jezelf te onderscheiden van de concurrentie en meer vertrouwen op te bouwen bij je publiek. Als je als een expert in je vakgebied wordt gezien, zullen andere bloggers en website-eigenaren eerder naar je content linken.

3. Een slimme externe linkstrategie die relaties en backlinks opbouwt

Link naar andere relevante en hoogwaardige websites in je blogposts. Dit helpt niet alleen je lezers, maar kan ook leiden tot wederzijdse backlinks. Wanneer je naar anderen linkt, kunnen zij op hun beurt besluiten om naar jouw content te linken als ze die nuttig vinden.

4. Gebroken links: pitch jezelf voor de beste “XYZ”-lijsten

Zoek naar populaire “beste van”-lijsten in je niche en controleer of er gebroken links zijn. Als je een gebroken link vindt, neem dan contact op met de eigenaar van de website en stel voor om jouw blogpost als vervanging te gebruiken. Dit kan een effectieve manier zijn om een backlink te krijgen.

5. Gastbloggen voor het opbouwen van backlinks

Gastbloggen is nog steeds een effectieve manier om backlinks te krijgen. Zoek naar relevante websites in jouw niche die gastbijdragen accepteren en schrijf waardevolle en informatieve blogposts voor hen. Zorg ervoor dat je in je gastpost een link naar je eigen blog opneemt.

kwalitatieve backlinks te krijgen voor je blog helpen je groeien

Er zijn veel slimme en eenvoudige manieren om kwalitatieve backlinks te krijgen voor je blog. Door het creëren van waardevolle content, het opbouwen van je persoonlijke branding, het slim linken naar andere websites, het herstellen van gebroken links en het gastbloggen, kun je je blog laten groeien en je ranking in zoekmachines verbeteren.

5/5 - (14 stemmen)

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *