gratis seo tools

Sinds de introductie van Google Chrome is het creëren van extensies voor de webbrowser gepromoot. Beetje bij beetje heeft het meer volume gekregen en kunnen we zeer interessante toepassingen vinden om onze productiviteit te verbeteren en de manier waarop we werken te verbeteren. In dit bericht vertellen we je over de 10 beste SEO-tools die je eenvoudig in je webbrowser kunt installeren.

Eerst willen we je voorstellen aan de extensies van de beroemdste SEO-tools, waaronder we de MOZ-balk en Ahrefs-toolbar uitlichten:

 

Moz Bar

Deze extensie helpt ons om snel de autoriteit van onze pagina en ons domein te kennen. Je kunt een gratis account aanmaken en inloggen. Deze applicatie kan je helpen bij je backlink-strategie, aangezien je het op elke website kunt gebruiken die je bezoekt om de autoriteit te kennen en te zien of het interessant is voor jouw project. Of zelfs om laagwaardige links op te schonen.

 

Ahrefs SEO Toolbar

Deze tool is completer dan de vorige in termen van de informatie die het ons over onze website geeft. Het is in staat om een zeer complete analyse van SEO On Page-gegevens te maken, zoals 404-fouten, paginatitels, metadata en informatie over de backlinks. Bovendien stelt het je in staat om al deze informatie te exporteren, zodat je het in meer detail kunt analyseren. Het nadeel hiervan is dat je na de proefperiode een licentie nodig hebt. Je kunt de prijzen hier bekijken.

Naast deze 2 tools willen we graag andere alternatieven met je delen die je ook veel informatie over je website bieden en die je kunnen helpen bij je SEO-strategie en het onderzoeken van de concurrentie.

 

Seoquake

Zoals je op de afbeelding kunt zien, biedt deze tool je veel informatie die je ook kunt aanvullen door verbinding te maken met je SEMRush-account voor meer gegevens over je backlinks of verkeersanalyse. In deze applicatie kun je de basisinformatie van de pagina zien, zoals titels, een SEO On Page-audit bekijken met tips om resultaten te verbeteren en ook informatie over de dichtheid van zoekwoorden op de pagina om te controleren hoe goed de teksten zijn geschreven of als je een correctie moet aanbrengen. Het beste van alles is dat je al deze informatie gratis kunt hebben.

 

SEO META in 1 CLICK

We raden deze tool aan voor als je snel wilt zien welk zoekwoord op een specifieke pagina van een website wordt gebruikt en om de hele structuur van titels duidelijk te zien. Dit is handig voor als je een analyse wilt uitvoeren om te zien met welke woorden de concurrentie werkt en om nieuwe ideeën op te doen of hun structuur te verbeteren. Deze tool stelt je ook in staat om de afbeeldingen te analyseren om te weten of je een titel of alt leeg hebt gelaten en om de interne links en de ankertekst ervan te bekijken.

Andere SEO-tools Na de presentatie van deze eerste extensies om de SEO-status van je websites te kennen, presenteren we je andere tools waarmee je meer technische aspecten van SEO kunt analyseren, zoals gestructureerde gegevens, je websitecode of de Google SERP.

 

Gestructureerde Gegevens Test Tool

Met deze extensie kun je snel en eenvoudig de gestructureerde gegevens die op de pagina’s van je website zijn geïmplementeerd, controleren.

 

Keyword Surfer

In dit geval geeft de extensie ons informatie op dezelfde Google-pagina. Bij het uitvoeren van een zoekopdracht kun je in elk resultaat zien hoe vaak dat zoekwoord op de pagina voorkomt, de lengte van de inhoud en een schatting van het verkeer. Het kan je zelfs ideeën geven die gerelateerd zijn aan het zoekwoord waar je naar op zoek bent.

 

Check My Links

Deze extensie stelt je in staat om zorgvuldig de links op je website te analyseren om te controleren of er fouten zijn. Zo kun je werken aan een sterke interne en externe linkstrategie zonder fouten.

 

SERPTrends

Deze extensie stelt je in staat om de evolutie van een zoekwoord in de Google SERPs te zien. Na het uitvoeren van de zoekopdracht in de zoekmachine kun je het aantal posities zien dat je inneemt en of er een verandering heeft plaatsgevonden.

 

Tag Assistant

Het belangrijkste in al het digitale marketingwerk is de meting, daarom zullen we het over deze extensie hebben. Hiermee kun je controleren of alle Google Analytics, Google Ads en Google Tag Manager-codes goed zijn geïmplementeerd en eventuele fouten corrigeren om de data-analyse van je website perfect te maken.

 

AMP Validator

Last but not least brengen we je een extensie om te controleren of de configuratie van je AMP-pagina goed is gedaan. Onthoud dat als dit niet heel zorgvuldig en correct wordt gedaan, je problemen met dubbele inhoud kunt krijgen bij Google-robots en je website in de zoekresultaten bestraft kan worden.

Jouw stem

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *